Μια νέα πρόταση για την εμφιάλωση σε φιάλες ΠΕΤ έρχεται από την εταιρεία Tech-Long. H Tech-Long μέσα από συνεχή έρευνα και εξέλιξη, έχει αναπτύξει πλήρεις γραμμές εμφιάλωσης, που στηρίζονται σε 5 σειρές από φουσκωτικές μηχανές ΠΕΤ (PET stretch blow molders) με ικανότητα παραγωγής πλαστικών φιαλών από 200cc έως 20L. Επενδύοντας το 6% του τζίρου της σε έρευνα και εξέλιξη, καταθέτει 10-15 πατέντες ετησίως.

Οι φουσκωτικές  της Tech-Long είναι περιστροφικές 5ης γενιάς και χαρακτηρίζονται από την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, την ανάκτηση πεπιεσμένου αέρα μέχρι και 55%, την αλλαγή καλουπιών σε λιγότερο από 1’, τη χρήση εύκολα διαθέσιμων τυποποιημένων εξαρτημάτων από διεθνείς προμηθευτές πρώτης κατηγορίας , τη λειτουργία με χαμηλό θόρυβο και υψηλή απόδοση. Αυτά οδηγούν στο σημαντικά μειωμένο κόστος ενέργειας και συντήρησης, τα οποία σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση των μηχανών και το ανταγωνιστικό κόστος αρχικής επένδυσης, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ελκυστικό συνολικό κόστος χρήσης.

Οι γεμιστικές και οι πωματέζες καλύπτουν όλα τα είδη ποτών, υγρά τρόφιμα και μη εδώδιμα προϊόντα όπως: νερό, αναψυκτικά, φυτικό λάδι, ξίδι, χυμοί, τσάι, ισοτονικά, οικιακά προϊόντα και απορρυπαντικά. Οι τεχνολογίες πλήρωσης που διαθέτει η Tech-Long είναι: με μετρητές ροής (flowmeters), δυναμοκυψέλες (load cells), βαρύτητας (gravity), ισοβαρικές (isobaric), ογκομετρικές (volumetric) και ηλεκτρονικές βαλβίδες πλήρωσης. Έτσι μπορεί να καλύψει όλες τις εφαρμογές κρύας και ζεστής εμφιάλωσης (Hot filling).

Η Tech-Long  κατασκευάζει πλήρεις γραμμές ΡΕΤ, είτε με μεμονωμένα μηχανήματα είτε με monoblock φουσκωτική – ετικετέζα – γεμιστική – ταπωτική. Είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Ασίας. Σήμερα λειτουργούν μηχανήματα της Tech-Long σε 1.200 γραμμές εμφιάλωσης σε 72 χώρες, εκ των οποίων 600 φουσκωτικές και 200 monoblock.

https://www.tech-long-intl.com/